ua en ru

Український фондовий ринок почав торги падінням

Український фондовий ринок почав торги падінням. Індекс "Української біржі" UX в перші хвилини торгів (станом на 10:43) опустився на 4,19%, ПФТС - на 1,6%.
Відразу після відкриття обвалилися котирування "Стаханівського вагонобудівного заводу" - на 10,98%, "Алчевського металургійного комбінату" - на 8,02%, "Західенерго" - на 7,72%.
Нагадаємо, напередодні провідні фондові індекси різко обвалилися після публікації індексу ділової активності Федерального резервного бюро (ФРБ) Філадельфії за підсумками серпня 2011 р., який склав мінус 30,7 пункту, при очікуваному зростанні в 3,7 пункту. Зазначимо, цей показник - опитувальний, таким чином, він продемонстрував панічні настрої учасників ринку. При цьому макроекономічна статистика в США хоч і частково не дотягла до прогнозних значень, але ознак рецесії не показує.
Сьогодні особливих виходу важливих статистичних новин в США не буде, тому, швидше за все, ринок буде уважно стежити за новинами з Європи.
Європейські фондові індекси сьогодні демонструють зниження: загальноєвропейський індекс FTSEurofirst 100 опустився на 1,88%, британський FTSE 100 - на 1,94%, французький CAC 40 - на 2,17%. Нагадаємо, раніше сьогодні були опубліковані дані за промисловими цінами в Німеччині, які в липні 2011 р. в порівнянні з попереднім місяцем зросли на 0,7%. Аналітики прогнозували, що показник в місячному численні не зміниться.