ua en ru

Український єврейський комітет просить ФІФА не застосовувати антирасистські санкції до України

Український єврейський комітет звернувся до ФІФА з проханням скасувати жорсткі санкції щодо України та дозволити провести матч між збірними України та Польщі у присутності глядачів.

На думку президента УЄК Олександра Фельдмана, накладені за прояви расизму санкції вже надали потрібний дисциплінарний ефект і змусили керівництво українського футболу в повній мірі оцінити небезпеку цієї проблеми. Принципова позиція ФІФА щодо расистських проявів була адекватно почута і сприйнята в Україні.

"За наявною у мене інформацією, ФФУ, керівництво українських футбольних клубів і адміністрації спортивних арен, на сьогоднішній день роблять реальні заходи для недопущення ксенофобських проявів у майбутньому. І ця робота буде мати бажані результати", - упевнений Він.

"Протидія расизму та ксенофобії вимагає не лише покарання винних, але і поваги до тих людей, яким чуже подібний світогляд. І таких в середовищі українських вболівальників футболу завжди буде більше. Саме інтереси цих людей, які поділяють європейські, у тому числі футбольні цінності, просимо вас врахувати при набранні чинності відповідної постанови ФІФА" - сказано у зверненні УЄК, розміщеному в Facebook.

Нагадаємо, 27 вересня дисциплінарний комітет ФІФА покарав збірну України за прояви расизму під час матчу Україна - Сан-Марино, який відбувся 6 вересня у Львові. Згідно з рішенням ФІФА, матч відбірного циклу проти збірної Польщі наша збірна проведе в Харкові на порожньому стадіоні, а стадіон у Львові не зможе побачити гри національної команди протягом п'яти років.