ua en ru

Український експорт до ЄС за 11 місяців зріс на 7,5%, - П'ятницький

Український експорт до ЄС за 11 місяців зріс на 7,5%, - П'ятницький
Український експорт в країни Європейського союзу за 11 місяців 2014 р. виріс на 7,5%.

Український експорт в країни Європейського союзу за 11 місяців 2014 р. виріс на 7,5%. Про це на прес-конференції заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговельний представник України Валерій П'ятницький, передає прес-служба МЕРТ.

П'ятницький зазначив, що великі надії покладалися на введення автономних преференцій з боку ЄС. Однак, експорт до ЄС за 11 місяців зріс на 7,5% в той час, як за 10 зростання експорту склав 12,3% порівняно з минулим роком. Він підкреслив, що, фактично, цей ресурс зниження тарифів був вичерпаний.

П'ятницький заявив, що для поліпшення доступу до зовнішніх ринків та розвитку внутрішньої торгівлі в Україні необхідно посилити партнерство між державними органами і підприємництвом.

"Ми не зможемо використовувати потенціал Угоди з ЄС, якщо не змінювати законодавство - технічне регулювання, санітарного та фітосанітарного регулювання. Нам відкриваються ринки, а ми не можемо цим скористатися в повному обсязі", - підсумував заступник міністра.

Нагадаємо, раніше П'ятницький заявляв, що експорт з України в Євросоюз за 10 місяців 2014 р. порівняно з минулим роком зріс на 10-12%.