ua en ru

Український бізнесмен Косюк продає свої активи в Росії

Український бізнесмен Косюк продає свої активи в Росії Фото: Український бізнесмен, власник агрохолдінгу "Миронівський Хлібопродукт"

Головний претендент на їх купівлю - компанія Агрокультура

Мільйонер і власник агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт" (МХП) Юрій Косюк, продає 6 підприємств у Воронезької обл. Причина, по якій мільярдер почав пошуки покупця на ці активи - ускладнення відносин між Росією і Україною. Про це пише ТАСС, з посиланням на джерела в "МХП".

Як пише видання, Юрій Косюк придбав підприємства в Воронезької обл. в 2013 р. у "Русгрейн Холдинг". Активи розташовуються на площі 40 тис га.

На сьогодні головний претендент на їх купівлю - компанія "Агрокультура". На яких умовах буде проведена операція поки не відомо, однак не виключається можливість обміну землі в Росії на гектари "Агрокультури" в Україні. ТАСС повідомляє, що представник "Агрокультури" підтвердив зацікавленість у воронезьких активах МХП. Компанія шукає можливість збільшити виробництво зерна, олійних культур та цукрових буряків.

"Агрокультура" почала свою роботу в 2006 р. Головний акціонер компанії - Steenord Corp, другий великий утримувач - Magna Investments Ltd.

Юрій Косюк заснував "МХП" в 1998 р. Основна ТМ у портфелі групи - ТМ "Наша ряба". Ця продукція експортується в ЄС, країни Близького Сходу та Африки. За останніми даними Forbes, Юрій Косюк - один з 10 найбагатших людей України.