ua en ru

Український безпілотний БТР "Фантом-2" здійснив тестові стрільби ракетами РС-80

Український безпілотний БТР "Фантом-2" здійснив тестові стрільби ракетами РС-80 Фото: "Фантом-2" (ukroboronprom.com.ua)

"Фантом-2" отримав нову колісну формулу 8х8, замість 6х6

Український безпілотний БТР "Фантом-2" здійснив тестовий стрільби ракети РС-80. Про це повідомляє прес-служба Державного концерну "Укроборонпром".

"Укроборонпром" провів випробування бойового модуля з новим типом озброєння для вітчизняної бронетехніки для запуску ракет РС-80, від ДАХК "Артем", що входить до складу "Укроборонпрому". Для тестування нового бойового модуля був задіяний "Фантом-2", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, оновлена версія безпілотного БТР отримала зміни, які ще до початку державних випробувань, запропонували внести у "Фантом" українські військові для збільшення його бойових можливостей.

Так, "Фантом-2" отримав нову колісну формулу 8х8, замість 6х6 в першій версії. Це дозволяє розмістити на ньому більше корисного навантаження, встановити більш потужна зброя.

Завдяки збільшеним габаритам, розробникам вдалося встановити більш потужну силову установку і збільшити запас автономного ходу. Це дозволило значно збільшити ходові якості "Фантом" і поліпшити прохідність.

altaltalt

Фото: "Фантом-2" здійснив тестовий стрільби (ukroboronprom.com.ua)

БТР підтвердив закладені розробниками характеристики, витримавши випробування, і довів ефективність модульного підходу в розробці озброєння, яке дозволяє за короткий час пристосовувати "Фантом" не тільки під різноманітну зброю, а й під різні завдання, від знищення противника, до евакуації поранених.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державне підприємство "Харківський бронетанковий завод", яке входить до складу державної корпорації "Укроборонпром", підготувало партію бойових танків Т-80 для Високомобільних десантних військ України.