ua en ru

Український агрохолдинг Кернел увійшов до польського фондового індексу WIG 20

Компанія Кернел Холдинг С. А. включена до польського фондового індексу WIG 20. Таке рішення прийняла Варшавська фондова біржа (WSE). WIG 20 представляє 20 компаній з найбільшою ринковою капіталізацією та найбільш ліквідними акціями, котируються на WSE.
«Включення Кернел в індекс WIG 20 є для нас дуже важливим етапом, який демонструє значне зростання компанії за останні три роки. Сьогодні ми отримали привілей бути першою українською компанією, що увійшла до престижного фондовий індекс WIG 20. Дана подія приверне увагу світової інвестиційної спільноти до Кернел та України, надасть нові можливості заявити про якість нашої компанії та інвестиційні можливості українського агропромислового сектору», - заявив голова ради директорів Кернел Холдинг С. А. Андрій Веревський.
Компанію Kernel Holding S.A. буде офіційно включено до рейтингу WIG 20 після торгів у п'ятницю 18 березня 2011 р. Індекс компанії в рейтингу WIG 20 - 2,08%. Ринкова капіталізація Кернел на момент IPO на WSE у листопаді 2007 р. становила 600 млн дол., на сьогоднішній день - 2 млрд дол.
Кернел - найбільша в Україні агропромислова компанія, лідер ринку з виробництва та експорту соняшникової олії, провідний експортер зернових культур, один з найбільших операторів з перевалки зерна та олії в порту, володіє найбільшою мережею зернових елеваторів.