ua en ru

Українських моряків звільнили під особисту поруку Денісової, - адвокат

Українських моряків звільнили під особисту поруку Денісової, - адвокат Ілюстративне фото (з відкритих джерел)

Українські моряки повинні будуть брати участь в слідчих діях РФ

Українські військовополонені моряки були звільнені під особисту поруку української омбудсмена Людмили Денісової. Про це повідомив адвокат полонених Микола Полозов в ефірі телеканалу "112 Україна".

За словами адвоката, уповноважена Верховної ради з прав людини Денісова особисто поручилася за те, що моряки після звільнення будуть брати участь у слідчих діях, які проводитимуть російські слідчі.

"Я не знаю процедуру обміну інших ув'язнених, а що стосується моряків, то всі 24 звільнені під особисту поруку Денісової. Вона поручилася в тому, що в подальшому моряки братимуть участь в слідчих діях російських слідчих органів. Як саме будуть ці дії відбуватися, я поки сказати не можу", - заявив Полозов.

Крім того, в коментарі РБК-Україна Полозов додав, що зараз "відлік пішов на лічені хвилини".

Нагадаємо, раніше адвокат українських моряків Сергій Бадамшин повідомив, що його підзахисних вивезли трьома автобусами з московського СІЗО "Лефортово". Також він додав, що, імовірно, українських військовополонених повезли в аеропорт "Внуково", звідки літаком відправлять в Україну.

Пізніше стало відомо, що в російському аеропорту "Внуково" приземлився літак з українською символікою на борту. Після посадки літак відразу ж причалив до урядового терміналу "Внуково-2", де на нього чекали 2 автобуси, подібні до тих, що виїхали з СІЗО "Лефортово". Передбачається, що український літак прибув, щоб забрати з Росії українських політв'язнів та полонених моряків.