ua en ru

Українські ВМС провели спільні тренування з есмінцем США

Українські ВМС провели спільні тренування з есмінцем США Фото: американський есмінець (ТРС МОУ "БРИЗ")

Від українських ВМС до заходів залучалося 2 гелікоптери Ка-27

Військово-морські сили Збройних сил України 2 грудня 2017 року провели спільні тренування типу PASSEX з есмінцем ВМС США "Джеймс Уільямс". Про це повідомляє прес-служба ВМС ЗСУ в Facebook.

"2 грудня у Чорному морі Військово-Морські Сили ЗС України спільно з есмінцем ВМС США "Джеймс Уільямс" провели тренування типу PASSEX. Від українських ВМС до заходів залучалося 2 гелікоптери Ка-27", - йдеться в повідомленні.

Як пояснили у ВМС, мета заходу полягала у "відпрацювання взаємодії з кораблями країн-партнерів, відповідно до стандартів НАТО, підвищенні рівня взаємосумісності та поглибленні співпраці".

"Під час тренувань вертольоти морської авіації ВМС ЗС України у непростих метеорологічних умовах відпрацювали, зокрема, елементи посадки на палубу американського корабля. Крім того, учасники тренування провели навчання з протиповітряної оборони, відповідно до стандартів НАТО", - доповіли в прес-центрі Командування Військово-морських сил ЗСУ.

Військово-Морські Сили ЗС України провели спільні тренування типу PASSEX з есмінцем ВМС США “Джеймс Уільямс” 2 грудня у...

Опубліковано ВМС ЗС України 2 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в порт Одеси 29 листопада 2017 року з візитом прибув корабель Військово-морських сил США "USS James E. Williams" (DDG-95).