ua en ru

Українські військові відбили атаку ДРГ бойовиків в районі Мар’їнки

Українські військові відбили атаку ДРГ бойовиків в районі Мар’їнки Фото: АТО на Донбасі

Бойовики 54 рази обстрілювали сили АТО

Українські військові відбили атаку диверсійно-розвідувальної групи (ДРГ) бойовиків в районі Мар’їнки (Донецька область). Про це йдеться у повідомленні штабу антитерористичної операції (АТО) на Донбасі у Facebook.

"Захисникам Мар’їнки на початку минулої доби довелося відповісти на збройну провокацію ДРГ. По укріпленнях в районі Красногорівки та позиціях морських піхотинців у Широкиному у другій половині доби російські окупанти застосували мінометний вогонь та БМП. На цій ділянці фронту зафіксовано активність ворожого снайперу", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, хроніка подій в районі проведення АТО свідчить про те, що російські окупаційні війська продовжують порушувати Мінськи домовленості. Так, за минулу добу, 6 серпня, противник 54 рази відкривав вогонь по позиціях Збройних сил України. З них 26 на Маріупольському та 23 на Донецькому напрямках, 5 на Луганському напрямку.

"На Донецькому напрямку з мінометів калібру 120 та 82 міліметри ворог неодноразово відкривав вогонь по Авдіївці, Світлодарську, Новоселівці та Новоселівці Другій. Протитанкові гранатомети були застосовані у Пісках та по Шахті Бутівка, а великокаліберні кулемети біля Новгородського. У Зайцевому противник провокував українських армійців вогнем зі стрілецької зброї. На ділянці фронту Красногорівка - Зайцеве ворог застосував бойові машини піхоти, кулемети та міномети різного калібру", - йдеться у повідомленні.

Крім того, на Маріупольському напрямку бойовики вели гранатометний вогонь в районі Лебединського та Павлопілля. У Старогнатівці, Новотроїцькому, Березовому та Водяному російські окупанти використовували стрілецьку зброю.

Також повідомляється, що на Луганському напрямку під гранатометний обстріл потрапили Новозванівка та Кримське. По позиціях в Попасній ворог вів здебільшого неприцільний вогонь.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ підготувала нові умови проходження військової служби за контрактом на Донбасі.