ua en ru

РФ підготувала нові умови проходження військової служби за контрактом на Донбасі, - розвідка

РФ підготувала нові умови проходження військової служби за контрактом на Донбасі, - розвідка Фото: військові РФ

У разі дострокового припинення контракту військові РФ мають виплатити компенсацію

Російська Федерація підготувала нові умови проходження військової служби за контрактом на окупованому Донбасі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"Зважаючи на некомплект особового складу у з’єднаннях та частинах 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, а також зростаюче небажання залишатись в лавах російських окупаційних військ, командуванням 1 АК ЗС РФ підготовлено наказ, який регламентує порядок проходження військової служби за контрактом", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, відповідно до нових умов, з 1 липня мінімальний термін проходження служби за контрактом для осіб офіцерського складу становить п’ять років, сержантського складу - три роки, а рядового складу - один рік.

"З метою недопущення звільнення військовослужбовців за власним бажанням, у разі дострокового припинення контракту вони повинні виплатити компенсацію у розмірі 75% від отриманого грошового забезпечення", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 5 серпня 2016 року, в результаті бойових дій поранено 2 українських військовослужбовців, загиблих немає.