ua en ru

Українські військові домовилися з ОБСЄ про використання безпілотників

У Маріуполі Донецької області українські військові обговорили з представниками ОБСЄ питання щодо використання безпілотників для моніторингу ситуації на Донбасі.

У Маріуполі Донецької області українські військові обговорили з представниками ОБСЄ питання щодо використання безпілотників для моніторингу ситуації на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

Повідомляється, що в Маріуполі голова спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Джеймс Хант і керівник групи офіцерів-спостерігачів Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню на лінії розмежування сторін полковник Збройних Сил України Олександр Тюленєв зустрілися з учасниками АТО.

"Під час спілкування з українськими фахівцями протиповітряної оборони були обговорені питання щодо подальшої координації дій по використанню дистанційних керованих літальних апаратів в певних районах", - повідомив Тюленєв.

За підсумками зустрічі сторони визначилися з конкретними напрямами і алгоритм співпраці фахівців ОБСЄ та військовослужбовців ЗСУ та Національної гвардії України.

Нагадаємо, за даними МЗС України, нові два безпілотника ОБСЄ прибудуть в Україну до кінця жовтня.