ua en ru

Українські спортсмени завоювали 175 ліцензій на участь в Олімпіаді-2012 в Лондоні

Українські спортсмени завоювали 175 ліцензій у 13 видах спорту на участь у літній Олімпіаді-2012 в Лондоні станом на цей час, повідомляє прес-служба Державної служби молоді та спорту.

Голова Держслужби Равіль Сафіуллін зазначив, що на Олімпіаді 2012 р. українці розраховують на участь в 21 виді спорту, виняток - баскетбол, волейбол, гандбол, футбол, хокей на траві, буде розіграно 302 комплекти нагород,
"Право на участь в Олімпійських іграх 2012 р. вже отримали 155 спортсменів. Сьогодні затверджена група спортсменів в кількості 556 осіб, які можуть претендувати на участь в Олімпійських іграх, 108 з них - реально боротися за олімпійські медалі", - сказав Сафіуллін.
Україна вже отримала право змагатися в таких видах спорту: стрільба кульова - 8 спортсменів, плавання - 5 спортсменів (норматив "А") і 25 спортсменів (норматив "В"), легка атлетика - 44 спортсмени (норматив "А") і 20 спортсменів(норматив "В"), стрільба з лука - 6 спортсменів, кінний спорт - 4 спортсмени, стрибки у воду - 6 спортсменів, сучасне п'ятиборство - 2 спортсмена, веслування на байдарках і каное - 2 спортсмена, веслування академічне - 19 спортсменів, вільна боротьба - 2 спортсмени, спортивна гімнастика - 5 спортсменів, бокс - 6 спортсменів, гімнастика художня - 1 спортсмен.
У жовтні - грудні 2011 року заплановано участь спортсменів збірних команд України в ліцензійних змаганнях на чемпіонатах світу з важкої атлетики, стрибків на батуті, вітрильному спорті, плаванні.
З таким видам спорту як фехтування, триатлон, велоспорт, дзюдо, настільний теніс і бадмінтон ліцензії будуть надаватися по рейтингу міжнародних федерацій з видів спорту.
В цілому наші атлети сподіваються завоювати більше 300 ліцензій.
Олімпійські ігри 2012 року пройдуть в Лондоні з 27 липня до 12 серпня, після чого відбудуться Параолімпійські ігри, які пройдуть з 29 серпня по 9 вересня.