ua en ru

Українські підприємства в 2011 р. поставили на російські атомні станції обладнання на 140 млн дол

Українські підприємства в 2011 р. поставили обладнання на російські діючі атомні станції і на атомні станції, що будуються на суму 140 млн дол. Про це на прес-конференції заявив заступник генерального директора Держкорпорації "Росатом" з розвитку та міжнародного бізнесу Кирило Комаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Минулого року українські підприємства поставили обладнання на наші діючі атомні станції і на атомні станції, що будуються, приблизно на 140 млн дол.", заявив Комаров.

За його словами, потенціал російсько-українського співробітництва в сфері атомної енергетики набагато більший. Комаров зазначив, що з країн, які володіють ядерними технологіями, Росія має найбільший портфель замовлень по спорудженню атомних електростанцій. "Ми вважаємо, що Україна тут може грати дуже істотну роль і в кооперації, і в поставках. Бо не секрет, що наші технологічна і виробнича бази будувалися на єдиному фундаменті. Українські підприємства без спеціальних інвестицій спокійно можуть виробляти обладнання для наших об'єктів", - додав Комаров.

Відзначимо, раніше сьогодні повідомлялося, що російська держкорпорація "Росатом" відкрила своє представництво в Києві.