ua en ru

Українські підприємства радіоелектроніки та приладобудування за січень-травень ц.р. збільшили реалізацію продукції на 7,1%, до 2 млрд 174 млн грн

Українські підприємства радіоелектроніки та приладобудування за січень-травень ц.р. збільшили реалізацію продукції на 7,1%, до 2 млрд 174 млн грн, у порівнянні з аналогічним періодом 2009 р. Про це повідомив міністр промислової політики Дмитро Колєсніков, передає прес-служба відомства.

Продукцію радіоелектроніки та приладобудування, за словами Д.Колєснікова, випускають понад 42 тис. підприємств, а для 566, серед яких 59 державних, це є основним видом діяльності.

Міністр наголосив, що частка експорту української продукції у зовнішньоекономічному торговельному балансі поступово збільшується. Але, незважаючи на позитивну динаміку експорту продукції галузі, його обсяг, за словами Д.Колєснікова, залишається на незначному рівні. Тому для збільшення обсягів експорту одним із заходів міністр назвав звільнення від ПДВ операцій з експорту високотехнологічної продукції, при цьому необхідно визначити економічні критерії за якими промислова продукція матиме статус високотехнологічної.

Враховуючи економічні та технологічні можливості галузі у середньостроковій та довгостроковій перспективі міністр припустив, що пріоритетний характер матиме виробництво обладнання для отримання крупногабаритних монокристалічних матеріалів; кристалів для виготовлення інтегральних мікросхем та електронних паспортів; елементів та систем для сонячної електроенергетики; світлодіодів на основі нанотехнологій та екологічно чистих джерел світла; цифрових телекомунікаційних систем; високоінтелектуальних ЕОМ і систем; компонентів та систем бортової апаратури різного призначення та інше.