ua en ru

Українські прикордонники надали ОБСЄ докази обстрілу з боку РФ

Українські прикордонники вчора, 6 серпня, надали представникам місії ОБСЄ докази обстрілу української території з боку Російської Федерації.

Українські прикордонники вчора, 6 серпня, надали представникам місії ОБСЄ докази обстрілу української території з боку Російської Федерації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держприкордонслужби України.

"Спочатку делегація місії побувала в таборі на ділянці відділу "Червона Талівка", який був обстріляний двічі. Делегації були представлені докази обстрілу мотоманевреної групи з території РФ, а саме з залученням спеціаліста-артилериста, де були знайдені підривник від 122-мм снаряда і осколки від 152-мм снарядів. Положення підривника дозволило визначити напрямок його польоту, а саме з території РФ", - йдеться в повідомленні.

Крім того, представникам ОБСЄ були надані фото- і відеодокази обстрілу території України з боку РФ.

Як повідомляє прес-служба прикордонників, керівник місії ОБСЄ запевнив, що у нього немає сумнівів щодо правдивості інформації та доказів, наданих керівництвом загону. Делегація ОБСЄ збирається найближчим часом направити звіт про проведену роботу в європейські інстанції.