ua en ru

Українських моряків-членів екіпажу судна "Аккорд" звільнено, - МЗС України

Українські моряки - члени екіпажу затриманого 28 липня 2010 р. грузинськими компетентними органами судна "Аккорд", яким було пред'явлено обвинувачення у порушенні вимог закону Грузії "Про окуповані території", 4 серпня ц.р. підписали процесуальні угоди з грузинською стороною та були звільнені судом після сплати штрафу, внесеного судновласником. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Їм повернуті українські паспорти, і вони безперешкодно можуть залишити територію Грузії, - прокоментував ситуацію зі звільненням українських моряків заступник міністра закордонних справ України Руслан Демченко.

Компетентні органи Грузії не мають жодних претензій до українських моряків, які на даний час перебувають на борту судна, підкреслив Р.Демченко.

Нагадаємо, за повідомленням Консульського агентства України в Батумі, 28 липня 2010 р. в порту Поті (Грузія) було затримано судно "Акорд" (прапор України) із вантажем зерна для Вірменії, який прибув з порту Ростов-на-Дону. На борту судна було четверо українців.