ua en ru

Українські миротворці отримують заробітну плату на рівні миротворчих контингентів африканських країн, - Міноборони

Українські миротворці отримують заробітну плату на рівні миротворчих контингентів африканських країн. Про це на прес-конференції повідомив член громадської ради при Міноборони України Юрій Донський, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами Ю.Донського, не дивлячись на те, що участь українців у миротворчих операціях ООН є надзвичайно вигідною для України (витрати по співвідношенню коштів, що платить ООН уряду України співвідноситься як 1 до 10), українські миротворці отримують одну з найнижчих заробітних плат: "Десь на рівні країн Африки. Мені не зрозуміла така позиція уряду, оскільки 4 місяці тому Міністерство оборони надіслало пропозицію до Кабміну збільшити заробітну плату для українських миротворців до 3,7 тис. дол. Однак до сьогодні наша пропозиція знаходиться без розгляду в Міністерстві фінансів".
Також він пояснив, що кожна держава - учасник миротворчих місій ООН отримає кошти за участь в таких операціях, але заробітну плату для миротворців встановлює кожен уряд окремо. Також він навів приклад, що під час миротворчої операції в Іраку українські миротворці отримали близько 1 тис. дол., в той час як миротворці з Казахстану втричі більшу.