ua en ru

Українські та польські журналісти закликали колег перенести з'їзд Європейської федерації журналістів з Москви

Українські та польські журналісти закликали європейських колег змінити місце проведення щорічного з'їзду Європейської федерації журналістів (ЄФЖ), який заплановано на 20-22 листопада 2014 року в Москві (РФ).

Українські та польські журналісти закликали європейських колег змінити місце проведення щорічного з'їзду Європейської федерації журналістів (ЄФЖ), який заплановано на 20-22 листопада 2014 року в Москві (РФ). Про це йдеться у відповідному зверненні учасників II російсько-польського форуму, який відбувся у місті Казімєж-Дольний в Польщі, передає прес-служба Національного союзу журналістів України (НСЖУ).

Так, згідно із заявою, зустріч європейських журналістів у Москві буде використана в пропагандистській війні, яка ведеться кремлівською адміністрацією.

Наголошується, що раніше асоціація польських журналістів та НСЖУ спільно з НМПУ закликали бойкотувати з'їзд ЄФЖ в Москві. Віце-президент асоціації польських журналістів Агнешка Ромашевська розповіла, що на засіданні правління ЄФЖ проти перенесення з'їзду з Москви виступили представники Італії, Іспанії, Великобританії і Греції, а за - Німеччини, Данії та Польщі.

"Це питання кілька разів розглядалося правлінням ЄФЖ, але з перевагою в один голос представники західної демократії вирішили не змінювати місце проведення з'їзду", - розповів перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко.

Він додав, що аргументація правління полягала в тому, що це буде акт підтримки незалежних журналістів в Росії.

За його словами, НСЖУ і НМПУ будуть ігнорувати захід у Москві. Також в Москву не поїдуть представники Асоціації польських журналістів, яка першою виступила із заявою про бойкот з'їзду ЄФЖ в столиці Росії. Кілька журналістських спілок з центральноєвропейських країн теж поділяють ідею проведення з'їзду за межами території країн, що перебувають у військовому конфлікті.