ua en ru

Українські хакери заявили про злом пошти Суркова

Українські хакери заявили про злом пошти Суркова Фото: Владислав Сурков

В опублікованому листуванні мова йде про дестабілізації ситуації в Україні

Група українських хакерів "Кіберхунта" заявила, що отримала доступ до листування помічника президента Росії Владислава Суркова, в якій йдеться про дострокових президентських і парламентських виборах в Україні. Про це повідомляє сайт cyberhunta.com.

"Досягнення викладених цілей передбачає забезпечення в найкоротші терміни заходів щодо дестабілізації політичного життя на Україні, наслідком чого мають стати дострокові парламентські і президентські вибори. Найбільш сприятливий період для реалізації розробленого комплексу заходів листопад 2016-березень 2017", - йдеться в опублікованому хакерами "документі".

Група стверджує, що зараз аналізує фрагменти листування Суркова з його помічником Павлом Карповим.

В опублікованих "документах" Москва нібито має намір провести переговори про Тарифний майдан з опозицією ("Радикальною партією", "Опозиційним блоком" і "Батьківщиною"), поширювати фейкові документи про корупційні зв'язки президента Петра Порошенка, впровадити шпигунів в українську армію, а також просувати ідею федеративного статусу Закарпаття.

Нагадаємо, раніше група "Інформаційне опір" звинуватила Суркова в причетності до спроби так званого "переворота" у самопроголошеній "Луганської народній республіці".