ua en ru

Українські десантники відправились на навчання "Флеймінг Тандер-2016" у Литву

Українські десантники відправились на навчання "Флеймінг Тандер-2016" у Литву Фото: від України на військові навчання їдуть учасники АТО

ЗСУ вперше візьмуть участь у міжнародних артилерійських маневрах

У першій декаді серпня в Литві відбудеться багатонаціональне тактичне навчання "Флеймінг Тандер-2016", де Збройні Сили України представлять військовослужбовці 80 десантно-штурмової бригади ВДВ. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Зазначено, що артилерійські маневри відбудуться на базі навчального центру армії Литви поблизу міста Пабраде і триватимуть із 1 до 12 серпня.

Повідомляється, що багатонаціональний захід спрямований на практичне вдосконалення вмінь особового складу в ході спільного виконання завдань та підвищення рівня взаємосумісності між військовослужбовцями різних держав.

"Українські десантники матимуть змогу обмінятися досвідом із військовими Збройних сил США, ФРН, Бельгії, Латвії, Литви, Португалії щодо підготовки військовослужбовців, тренування командирського складу управлінню підрозділами й організації виконання завдань за призначенням", - йдеться в повідомленні.


Загалом участь у цих навчаннях братиме понад 1100 військовослужбовців.

Уже сьогодні, 30 липня, зі складу 80 десантно-штурмової бригади за кордон відправляється штатний підрозділ - мінометний взвод та офіцери штабу для участі в командно-штабній фазі навчання. Усі десантники від України брали участь у проведенні АТО на Донбасі.

За даними відомства, до Литви мінометний підрозділ ВДВ ЗСУ їде в повному бойовому спорядженні зі штатною технікою та озброєнням. Зокрема, це міномети 120-мм калібру 2С12 "Сані", прилади керування вогню та штатні засоби зв’язку. При цьому українські десантники здійснять марш на штатній техніці до Литви, здолавши дистанцію близько 800 км.

Нагадаємо, у Збройних Силах України з 25 липня стартували військові навчання "Південний вітер-2016", які проходять по всій території країни.