ua en ru

Між українськими авіакомпаніями розподілили 60 призначень на маршрути з аеропортів України

Між українськими авіакомпаніями розподілили 60 призначень на маршрути з аеропортів України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України (Мінінфраструктури).

Згідно з повідомленням, 31 травня 2013 р. комісією з формування та реалізації державної політики щодо експлуатації повітряних ліній за участю представників Міністерства інфраструктури та Державної авіаційної служби прийнято рішення про надання 60 призначень (прав на експлуатацію повітряної лінії) з аеропортів "Бориспіль", "Київ" (Жуляни), "Донецьк", "Львів", "Харків", "Одеса" та "Дніпропетровськ". Також були надані права на експлуатацію двох далекомагістральних маршрутів з Києва до Коломбо (Шрі-Ланка) і Бангкока (Тайланд).

Загалом комісією розглянуто 75 заяв щодо надання прав на експлуатацію повітряної лінії на виконання регулярних міжнародних повітряних перевезень з/до України таких авіакомпаній: "Міжнародні авіалінії України", "Ейр Онікс", "Візз Ейр Україна", "Дніпроавіа", "ЮТейр Україна", "Хорс", "Авіатранс К", "Роза Вітрів", "Аеро-Чартер".

Більшість заяв надійшло на експлуатацію повітряних ліній до Іспанії, Греції, Італії та Росії.

Відмовлено в наданні призначень лише по тих напрямках, на яких Україна вичерпала свою квоту, встановлену двосторонніми міжурядовими угодами про повітряне сполучення, зокрема, таких 15 (Актау та Атирау в Казахстані, Баку, Єреван, Бейрут та інші).

Авіаперевізники мають розпочати виконання польотів за більшістю визначених маршрутів упродовж літа та осені 2013 р.

Читайте також: Мінінфраструктури затвердило нові правила призначення авіакомпаній на маршрути