ua en ru

Українські авіакомпанії повністю оплатили послуги з аеронавігації

Українські авіакомпанії повністю оплатили послуги з аеронавігації Фото: український літак (РБК-Україна)

"Украерорух" повідомляє про відсутність заборгованості за аеронавігаційне обслуговування

Державне підприємство обслуговування повітряного руху України ( "Украерорух") станом на кінець березня 2018 року зафіксувало відсутність заборгованості вітчизняних та іноземних авіакомпаній за надане провайдером аеронавігаційне обслуговування. Про це повідомляє прес-служба "Украероруху".

За інформацією прес-служби відсоток оплати рахунків став одним з найвищих серед країн - членів Євроконтролю. Зокрема, повідомляється, що він становить 99,93% за рахунками, виставленими іноземним користувачам, і 100% - за рахунками вітчизняним користувачам за 2017 рік.

"Своєчасна оплата наданих" Украерорухом "послуг є основою фінансової стійкості підприємства, що дозволяє ефективно планувати і здійснювати капіталовкладення в інфраструктурні проекти, від яких залежить рівень безпеки при обслуговуванні повітряного руху в повітряному просторі, знаходиться під відповідальністю України", - уточнили в прес-службі.

Крім того, як відзначають в компанії, спостерігається збільшення кількості польотів у весняно-літній період, що відповідно вплине на зростання доходів держпідприємства.

"Як відомо, в 2017 році найбільш значні обсяги аеронавігаційного обслуговування" Украерорух "надав авіакомпанії" Міжнародні авіалінії України ", сума сплачених за цей коштів становить майже 35% в структурі доходів провайдера і є левовою часткою фінансових надходжень серед вітчизняних авіакомпаній - 78%", -йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Україна готова вимагати від Російської Федерації виплатити штрафи за авіарейси до Криму за допомогою санкцій і кримінального переслідування керівництва авіакомпаній.