ua en ru

Українські аграрії на початок листопада залучили на 30% більше кредитів - до 13 млрд грн, - МінАП

Українські аграрії на початок листопада 2013 р. залучили 13 млрд грн кредитних коштів, що на 3 млрд (30%) більше, ніж у минулому році. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Так, аграрії залучили 8,1 млрд грн - короткострокових кредитів, майже 2,2 млрд - середньострокових і 2,7 млрд - довгострокових. Значну частку цих коштів сільгоспвиробники використовували на осінньо-польові роботи, які зараз завершуються.

Загалом, у цьому році банківськими позиками скористалися 2,6 тис. сільгосппідприємств і фермерів.

"Зокрема, відомство працює над спрощенням механізмів для залучення кредитних коштів", - підкреслив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк.

Крім того міністр зазначив: "Для осінньо-польових робіт аграрії залучили 2,7 млрд грн банківських кредитів. І хоча роботи в полі вже майже завершені, сільгоспвиробникам необхідні оборотні кошти на зберігання і транспортування врожаю, підготовку до весняної посівної кампанії. А щоб аграрії змогли надалі залучати кредити за нижчими ставками, починає свою роботу Земельний банк. Особливо це важливо для середніх і дрібних виробників".