ua en ru

Українські абітурієнти за результатами ЗНО подали близько 10 тис. апеляцій

Українські абітурієнти за результатами зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) подали близько 10 тис. апеляцій, які будуть розглянуті до 15 липня поточного року. Про це сьогодні на прес-конференції заявила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогодні кількість поданих апеляційних заяв складає 9 тис. 783 заяви. Поодинокі заяви ще надходять поштою, але ми вважаємо ці цифри майже остаточними. Ми можемо орієнтуватися на цифру близько 10 тис. заяв... Всі апеляції будуть розглянуті до кінця тижня", - заявила Зайцева.

За її словами, найбільша кількість апеляційних заяв надійшла на результати тестувань з української мови та літератури - 3 тис. 285 заяв.

Зайцева зазначила, що всі апеляції розглядаються предметно-фаховою комісією та можуть мати три результати: залишити без змін, підвищити або знизити результат.

Нагадаємо, в Україні під час складання ЗНО зафіксовано 399 порушень. Всього ЗНО в Україні в 2012 р. пройшло з участю майже 300 тис. випускників.