ua en ru

Українська влада намагається знищити залишки незалежних ЗМІ, - Медведчук

Прикриваючись гучними словами про захист національної безпеки, так звана демократична влада висилає з країни російських журналістів і заарештовує українських, позбавляє акредитації неугодні ЗМІ, забороняє російські фільми і цілеспрямовано веде атаку проти опозиційних телеканалів. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

Він нагадав, що трансляція в новорічну ніч концерту за участю російських зірок на телеканалі "Інтер" була розцінена мало не як злочин проти національної безпеки. Секретар РНБОУ Турчинов заявив, що "Інтер" транслював "концерт тих людей, які знущалися над нашою країною", і навіть зажадав позбавити канал ліцензії.

"Сьогодні в нашій країні всі, хто не співає дифірамби представникам влади, розцінюються як потенційна загроза нацбезпеці. Стурбованість ситуацією зі свободою слова в Україні неодноразово висловлювали міжнародні організації. Навесні 2014 року міжнародна неурядова організація "Комітет захисту журналістів" зажадала від Києва поважати свободу ЗМІ і надати можливість в'їзду в Україну російським репортерам", - зазначив Медведчук.

За словами Медведчука, судячи з "реформ", які проводить влада, головна мета реформаторів на цьому терені - зробити незалежні ЗМІ кишеньковими і отримати можливість управляти ними в "ручному" режимі. "З цією метою було створене Міністерство інформаційної політики, з цією ж метою ведеться непримиренна боротьба з будь-якими проявами вільнодумства і інакомислення", - упевнений він.

Він також підкреслив, що за рік еврореформ, які повинні були привести Україну до демократичних європейських стандартів, наша країна, згідно Всесвітнього індексу свободи слова, опустилася ще на дві сходинки і тепер знаходиться між Колумбією і Марокко.

"Через рік еврореформ опозиційні засоби масової інформації в Україні практично зникли. Тепер команда демократів-євроінтеграторів намагається знищити залишки незалежних ЗМІ", - резюмував Медведчук.