ua en ru

Українська влада прийняла 55,5% заяв на переміщення із зони окупації, - ОБСЄ

Українська влада прийняла 55,5% заяв на переміщення із зони окупації, - ОБСЄ Фото: Переселенці з зони АТО

Люди змушені досить довго чекати на отримання перепустки на виїзд

Станом на 22 квітня 2015 року, українська влада прийняла лише 55,5% заяв на переміщення із зони окупації. Про це в ході презентації доповіді "Захист цивільних осіб і свобода їх пересування в Донецькій та Луганський областях" заявив начальник відділу з прав людини СММ ОБСЄ в Україні Флоріан Разесбергер, передає кореспондент РБК-Україна.

"22 квітня цього року СММ отримала повідомлення про те, що з 90 тисяч заявок (на переміщення із зони окупації, - ред.), отриманих у Донецькій області з початку впровадження тимчасового порядку, 50 тисяч з них були опрацьовані", - зазначив він.

Він зазначив, що крім невеликої кількості оброблених заявок, люди, які проживають на території ЛНР і ДНР, змушені досить довго чекати отримання такого пропуску.

"Вимоги контрольно-пропускної системи, а також нездатність обробити отримані заявки своєчасно, призвели до того, що деяким нашим співрозмовникам довелося чекати близько 50 днів, щоб отримати дозвіл на поїздку", - додав він.

Нагадаємо, кількість переселенців із зони проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі і тимчасово окупованій території автономної республіки Крим становить 854 тис. 474 людини.