ua en ru

Українська влада зрадила інтереси мільйонів мешканців сходу, відновивши АТО, - Медведчук

Півтора тижні перемир'я на сході України могли б налагодити переговорний процес і дозволити врегулювати конфлікт мирним шляхом. Але цього не сталося, оскільки кожен день перемир'я представники "партії війни" вимагали припинити переговори і перейти до активної стадії АТО. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" написав лідер руху Віктор Медведчук.

"Київ прийняв рішення відновити антитерористичну операцію, тим самим зрадивши інтереси мільйонів громадян на сході України. Чи Думали політики, приймаючи рішення про припинення перемир'я, що воно буде коштувати їм довіри мешканців Донбасу? Та й не тільки Донбасу. Багатьма громадянами у Києві, Луцьку, Херсоні, Чернігові таке рішення було розцінено як зрада, адже заручниками протистояння протиборчих сторін стали мирні жителі", - підкреслив політик.

За словами Медведчука, політики повинні розуміти, що розв'язати війну значно легше, ніж її зупинити.

"Я вірю, що мудрість і здоровий глузд переможуть, що перемир'я буде продовжено і переговорна група по врегулюванню ситуації зможе знайти шляхи виходу з кризи. Наше завдання - домогтися миру. Миру в ім'я українського народу. Миру в ім'я України, її єдності і територіальної цілісності", - підкреслив він.