ua en ru

Українська влада недостатньо жорстко відстоює національні інтереси перед ЄС, - Тігіпко

Українська влада недостатньо жорстко відстоює свої інтереси перед ЄС та міжнародними фінансовими організаціями у виконанні ними своїх обіцянок щодо надання економічної підтримки, хоча Київ виконав усі їх вимоги. Про це заявив народний депутат, кандидат в Президенти Сергій Тігіпко під час візиту в Миколаїв на підприємство "Евері".

За його словами, російський ринок Україна майже втратила, а європейський - ще тільки на горизонті. "Тому, якщо наша держава відкриває свій ринок для європейської інтеграції, то ми повинні вимагати зустрічних кроків і від Європи - не декларацій, а конкретних дій. Наприклад, не тільки обнулення митних зборів, а також збільшення квот на поставки українських товарів", - зазначив політик.

"Ми йдемо за сценарієм, який нам диктує ЄС, але перед цим Європа нам обіцяна матеріальну підтримку. Поки ж сьогодні від ЄС Україна не отримала необхідної підтримки програми співпраці з МВФ немає, і я вважаю, що уряд повинен вимагати виконання зобов'язань від країн Заходу", - заявив Тігіпко.

За його словами, останнім часом уряд України прийняв цілий ряд жорстких економічних рішень, які вже негативно позначилися на громадянах, тому що призвели до збільшення цін на продукти харчування, паливо і промтовари, підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги і газ і зростання безробіття.

"Я вважаю, що уряд недостатньо жорстко поводиться в переговорах з Європейським Союзом і Міжнародним валютним фондом", - підкреслив Тігіпко.

Він додав, що Україні потрібні європейські інвестиції та технічна допомога по виходу українських підприємств на європейський ринок.