ua en ru

Українська влада імітує євроінтеграційну діяльність, - Медведчук

Через майже півроку після підписання економічної частини Угоди про асоціацію з Євросоюзом в Україні та Європі заговорили про проблеми, пов'язаних з сертифікацією української продукції, переходом на європейські стандарти і технічні регламенти. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

Політик зазначив, що в уряді пропонують просто "змінити обкладинку" європейських техстандартів і регламентів на українську.

"Ми беремо діючі європейські техстандарти і регламенти, переводимо і міняємо обкладинку на українську. Це дозволить нам різко активізуватися...", - вважає Валерій П'ятницький.

За словами Медведчука, це лише створить імітацію бурхливої євроінтеграційної діяльності.

"За словами Яна Томбінського, після того, як ЄС зняв ряд митних бар'єрів у 2014 році, експорт в Європу з України зріс всього на 24%. Результати, м'яко кажучи, провальні. У той же час Державна фіскальна служба України констатує скорочення українського експорту в Росію з початку року на 32%, а в країни СНД - на 31%. І це при тому, що спочатку товарообіг України з РФ був не в приклад більше, ніж з європейськими країнами", - додав лідер "Українського вибору".