ua en ru

Українська сторона СЦКК вимагає від ДНР письмових гарантій безпеки для аварійних робіт

Українська сторона СЦКК вимагає від ДНР письмових гарантій безпеки для аварійних робіт Фото: СЦКК (mil.gov.ua)

Зокрема, мова йде про відновлювальні роботи з ремонту дамби фенольного заводу у Новгородському

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) вимагає від ватажків так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) письмових гарантій безпеки для проведення аварійних робіт. Про це йдеться у повідомленні прес-центру штабу антитерористичної операції (АТО) на Донбасі у Facebook.

Зокрема, мова йде про відновлювальні роботи з ремонту дамби шламонакопичувача 3-ї черги промислових відходів хімічного виробництва фенольного заводу у населеному пункті Новгородське (Донецька область).

"Відновлювальні роботи з ремонту дамби шламонакопичувача 3-ї черги фенольного заводу йдуть повним ходом. Не вистачає гарантій безпеки для виконання всіх запланованих робіт. Українська сторона СЦКК наполягає на тому, щоб російська сторона СЦКК забезпечила отримання від керівництва ОРДО відповідних письмових гарантій безпеки для продовження аварійних робіт, а також на сприяння режиму тиші з боку НЗФ ОРДО під час виконання ремонтно-відновлювальних робіт", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, аварійні роботи було розпочато 9 листопада 2017 року після півторарічної перерви. Українська сторона СЦКК констатує, що узгодженого терміну гарантій безпеки - з 9 по 17 листопада - недостатньо для виконання робіт, оскільки спеціалісти підприємства потребують не менше 20 робочих днів. Також наголошується, що провокаційні постріли з боку позицій бойовиків перешкоджають веденню робіт на об’єкті.

Відновлювальні роботи з ремонту дамби шламонакопичувача 3-ї черги фенольного заводу йдуть повним ходом. Не вистачає гара...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 16 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ООН попереджає про загрозу хімічної катастрофи на Донбасі. Зокрема, представники ООН зазначали, що в Новгородському на фенольному заводі досі не відновлено шламонакопичувач. Гребля навколо колектора руйнується, ризикуючи викинути рідкі токсичні відходи в річки Кривий Торець і Сіверський Донець.