ua en ru

Бойовики створюють нові гуманітарні проблеми на Донбасі, - СЦКК

Бойовики створюють нові гуманітарні проблеми на Донбасі, - СЦКК Фото: СЦКК (mil.gov.ua)

Бойовики створюють нові гуманітарні проблеми місцевого населення в Мар'їнці і Красногорівці

Бойовики на Донбасі створюють нові гуманітарні проблеми для місцевого населення в Мар'їнці і Красногорівці (Донецька область). Про це, посилаючись на інформацію української сторони Спільного центру контролю і координації припинення вогню (СЦКК), передає прес-центру штабу антитерористичної операції (АТО) Facebook.

Українська сторона СЦКК повідомляє, що невідкладного вирішення ремонтно-відновлювальних робіт потребує ремонт газопроводів-відводів до газорозподільної станції, поблизу зазначених населених пунктів.

Мар'їнка і Красногорівка вже більше 3 років залишаються без газопостачання, зокрема, 26 тис. людина, 13 газових котелень, 6 шкіл та 5 дитячих дошкільних установ. Крім того, припинена робота майже всіх найближчих підприємств, на яких працювало більшість місцевих жителів: "Красногорівський вогнетривкий завод", молочний завод "Лактіс", "Мар'їнського хлібозавод" та інші.

"Українська сторона СЦКК в найкоротші терміни забезпечує отримання гарантій безпеки з боку ЗС України за заявками при проведенні запланованих ремонтно-відновлювальних робіт, у той час, як з боку НЗФ ОРДО жодного разу гарантії безпеки не надавались", - йдеться в повідомленні СЦКК.

Так, затягування надання з вини ОРДО гарантій безпеки призводить до неможливості підключення газопроводу до газорозподільної станції, і забезпечити місцеве населення побутовим газом та опаленням у зимовий період. Це загострює гуманітарну ситуацію в районах населених пунктів Мар'їнка і Красногорівка.

ВУС СЦКК: зволікання з наданням гарантій безпеки з боку ОРДО загострює гуманітарну ситуацію в районах населених пунктів М...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 2 грудня 2017 р.

Нагадаємо, АТО за минулу добу, 1 грудня, зафіксовано збільшення кількості випущених російсько-окупаційними військами снарядів і мін заборонених калібрів по українських позиціях.