ua en ru

Українська сторона закликала Росію і ОРДЛО дотримуватися перемир'я на Донбасі, - Оліфер

Українська сторона закликала Росію і ОРДЛО дотримуватися перемир'я на Донбасі, - Оліфер Фото: Дарка Оліфер (YouTube.com/TKvideoteka)

Сьогодні відбулася відеоконференція підгрупи з безпеки контактної групи

Українська сторона закликала Російську Федерацію та окремі райони Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) дотримуватися режиму припинення вогню на Донбасі. Про це у Facebook повідомила прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"За підсумками скайп-зустрічі підгрупи з безпеки. Українська сторона закликала РФ і ОРДЛО виконувати взяті на себе зобов'язання щодо дотримання режиму припинення вогню", - написала вона.

За словами Оліфер, через обстріли на Донбасі страждають мирні жителі. Зокрема, вона зазначила, що під загрозою зриву знаходяться основні цілі шкільної перемир'я - безпека дітей під час навчального року.

"Крім того, ми вимагаємо, щоб кожен випадок порушення режиму припинення вогню з боку ОРДЛО був розслідуваний, а винні - публічно покарані", - написала вона.

За підсумками скайп-зустрічі підгрупи з безпеки. Українська сторона закликала РФ і ОРДЛО дотримуватися взятих на себе обов...

Опубліковано Darka Olifer 13 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на початку вересня контактна група зафіксувала найнижчу кількість обстрілів з 2015 року.