ua en ru

Українська розвідка фіксує зменшення фінансування ДНР/ЛНР з боку РФ

Українська розвідка фіксує зменшення фінансування ДНР/ЛНР з боку РФ Фото: бойовики на Донбасі

Даний факт впливає на рівень бойової готовності підрозділів російських окупаційних військ

Українська розвідка повідомляє про зменшення фінансування бойовиків так званих "Донецької народної республіки" (ДНР) та "Луганської народної республіки" (ЛНР) з боку Російської Федерації. Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Зважаючи на ускладнення фінансово-економічної ситуації в РФ, російське керівництво зменшує обсяги підтримки ДНР/ЛНР, що призводить до погіршення фінансового та логістичного забезпечення з'єднань та частин 1 і 2 АК, а також впливає на рівень бойової готовності підрозділів російських окупаційних військ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наслідком вищезазначеного є суттєве зниження морально-психологічного стану особового складу підрозділів 1 і 2 АК, що вимагає від командування ЗС РФ заходів з утримання ситуації під контролем.

"На посаду начальника штабу 6 окремого мотострілецького полку 2 АК призначено кадрового офіцера ПДВ ЗС РФ. Найближчим часом на командні посади полку заплановано призначення ще двох російських офіцерів; командуванням 1 АК створено спеціальну комісію з перевірки особового складу підпорядкованих підрозділів на предмет вживання наркотичних речовин", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики в зоні АТО почали торгувати запчастинами військової техніки.