ua en ru

Українська міліція потребує термінової реформи перед Євро-2012, - Amnesty International

Українська міліція потребує термінової реформи перед футбольним чемпіонатом Євро-2012. Про це заявляє правозахисна організація Amnesty International, повідомили в прес-службі представництва організації в Україні.

"Amnesty International закликає український уряд подати чіткий сигнал, що порушення прав людини не будуть більше толеруватися, публічно зобов'язуючись створити незалежний орган з розслідування скарг на дії міліції", - йдеться в повідомленні.

"Український уряд має негайно вжити заходів, щоб зупинити широко поширену злочинність у міліції... Нездатність зробити це буде заохочувати міліцію і надалі діяти за власними законами, а також наражатиме на ризик фанів Євро-2012 зі сторони цієї неконтрольованої сили ", - заначив Джон Дальхузен, директор програми Amnesty International у Європі та Центральній Азії.

Як зазначається в повідомленні, приводом для подібної заяви став інцидент, коли шість працівників державної служби охорони (ДСО) "пограбували і жорстоко побили двох чоловіків у Львові 21 квітня".

Львів прийматиме три матчі за участю Німеччини, Португалії та Данії під час чемпіонату.

В оприлюдненому сьогодні, 1 травня, брифінгу про порушення прав людини в Україні "Україна: Євро-2012 під загрозою злочинної міліцейської сили" Amnesty International задокументувала багато інших випадків у містах, що приймають Євро-2012, "коли міліція катувала людей, вимагаючи гроші, вибиваючи зізнання або лише через сексуальну орієнтацію чи етнічне походження жертви".

Нагадаємо, раніше в Amnesty International виступили з рекомендацією зробити орган для розгляду скарг на дії міліції більш незалежним.