ua en ru

ЛНР стверждує, що Савченко втекла з полону під час авіаудару

ЛНР стверджує, що українська льотчиця Надія Савченко втекла з полону під час авіаудару Збройних сил України.

Лідер так званої "Луганської народної республіки" Валерій Болотов стверджує, що українська льотчиця Надія Савченко втекла з полону під час авіаудару Збройних сил України. Про це Болотов заявив в інтерв'ю телекомпанії "Росія 24".

"Вона була захоплена (бійцями ЛНР), саме коли проводилася операція по батальйону "Айдар". Наша диверсійна група захопила, вирахувала її як наводчицу. І при захопленні і розгромі батальйону "Айдар", вона також була в лавах цього формування", - повідомив Болотов.

Він ще раз підтвердив, що якийсь час Савченко перебувала у них в полоні. Однак при черговому авіаудар їй вдалося втекти.

"Дійсно, вона була у нас у полоні, ваші колеги навіть брали у неї інтерв'ю. При черговому авіанальоті, коли евакуювалися і ополченці, і, природно, ми полонених теж евакуювали в підвал - в бомбосховище, і тоді у цій метушні, коли бомбардування вже велася, і коли, природно, ніхто не звернув увагу саме на жінку... їй вдалося втекти. Вона спробувала перетнути російський кордон, де була заарештована російськими спецслужбами", - повідомив Болотов.