ua en ru

Українська компанія "УНКЦ "Оберіг" має намір проінвестувати проект з очищення питної води на території Казахстану

ТзОВ "Український національно-культурний центр "Оберіг" буде інвестувати проект з очищення питної води на території Казахстану. Про це йдеться в Меморандумі про взаєморозуміння між ТзОВ "УНКЦ "Оберіг" (Україна), АТ "Науково-виробниче об'єднання "Євразійський центр води" (Казахстан) та науково-виробничою фірмою "Екво" (Україна).
"Українська фірма "Екво" розробила унікальний проект 3-го покоління з очищення питної води, який вперше буде масово впроваджуватися в Казахстані. В Україні цей проект ще не впроваджувався", - заявив РБК-Україна генеральний директор АТ "НВО "Євразійський центр води" Мукажан Торгаєв.
За його словами, проект дуже довгостроковий, розрахований мінімум на 5 років. Вартість його ще не прорахована, але, як заявив комерційний директор ТзОВ "УНКЦ "Оберіг" Олег Кузьменко, проект "потягне на кілька десятків мільйонів доларів".
"Його вартість ми ще не розраховували. Всі розрахунки будуть готові через місяць", - наголосив О.Кузьменко.
АТ "Науково-виробниче об'єднання "Євразійський центр води" (Казахстан) був створений за указом Президента Республіки Казахстан спеціально для реалізації проекту питної води. 51% акцій підприємства належить державі.