ua en ru

Українська ГТС майже у 8 разів надійніше, ніж російська, - "Нафтогаз"

Українська газотранспортна система майже у вісім разів надійніше, ніж російська.

Українська газотранспортна система майже у вісім разів надійніше, ніж російська. Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"Порівняльній аналіз аварійності на магістральних газопроводах України та Росії свідчить про те, що кількість великих аварій на 1 тис. км магістралей на території Російської Федерації в 7,77 разів більше, ніж в Україні. Таким чином, українська ГТС є набагато надійніше російської. Такий висновок зроблено в результаті дослідження, проведеного експертами ПАТ "Укртрансгаз" на основі власних даних і інформації, опублікованої ВАТ "Газпром", - йдеться в повідомленні.

У розрахунок бралися лише аварії, які призвели до розгерметизації і припинення транспортування. Підраховувалась кількість позаштатних ситуацій в обох країнах тис. км магістралей протягом 1996-2014 рр.

У компанії відзначили, що за останні 10 років на українських магістральних газопроводах відбулося п'ять великих аварій порівняно з близько 200 аваріями на магістральних газопроводах "Газпрому". Сумарна довжина українських магістральних газопроводів становить 35,71 тис. км, російських - 168,9 тис. км.

Остання аварія такої категорії на українському газопроводі сталася в 2007 р. на ділянці, який експлуатується Гайсинським лінійно-виробничим управлінням.

Українська ГТС майже у 8 разів надійніше, ніж російська, - "Нафтогаз"