ua en ru

Українська ГТС може забезпечити безперебійний транзит газу до Європи, - Насалик

Українська ГТС може забезпечити безперебійний транзит газу до Європи, - Насалик Фото: Ігор Насалик (РБК-Україна)

Насалик провів зустріч з послом Австрії в Україні

Газотранспортна система України може забезпечити надійний безперебійний транзит газу до Європи. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик у ході зустрічі з послом Австрії в Україні Герміною Поппеллер, повідомляє прес-служба відомства.

"Газотранспортна система України спроможна забезпечувати надійний безперебійний транзит газу до країн Європи", - сказав він.

Крім того, очільник українського відомства додав, що спільну оцінку можливостей співпраці в експлуатації і розвитку газової мережі в Україні регламентує підписаний у квітні цього року меморандум про взаєморозуміння між італійською компанією Snam, словацькою Eustream, "Нафтогазом України" і "Укртрансгазом".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через низький рівень готовності української газотранспортної системи (ГТС) до зими майбутній опалювальний сезон знаходиться під загрозою зриву.

Зокрема, у розпорядженні РБК-Україна виявилося три листи, в яких колектив ПАТ "Укртрансгаз" (УТГ) звертається до президента Петра Порошенка, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова з проханням провести розслідування по підготовці газотранспортної системи до опалювального сезону і вжити заходів.