ua en ru

Українська ГТС готова приймати додаткові обсяги природного газу, - "Укртрансгаз"

Українська газотранспортна система (ГТС) готова приймати додаткові обсяги природного газу. Про це заявив перший заступник директора ДК "Укртрансгаз" Мирослав Химко під час заходів з нагоди промислового пуску газу з Одеського газового родовища і Руновщінської площі в Полтавській обл., повідомляє прес-служба "Укртрансгазу".

"Українська газотранспортна система готова для прийому додаткових обсягів газу від вітчизняних газодобувних компаній", - сказав Химко.

Сьогодні у центральній диспетчерській об'єднаного диспетчерського управління ДК "Укртрансгаз" Президент України Віктор Янукович дав команду на пуск газу з Одеського родовища природного газу на шельфі Чорного моря, де встановлена СПБУ "Петро Годованець" ДАТ "Чорноморнафтогаз".

Читайте також: "Функціонування бурової установки "Петро Годованець" на Чорноморському шельфі почнеться на початку вересня", - Бойко

Слідом за цим було запущено в експлуатацію нове газове родовище в Полтавській області із запасами близько 8 мільярдів кубічних метрів і планованим обсягом видобутку 320-350 мільйонів кубічних метрів в рік.
Президент України заявив, що Україна зробила ще один крок на шляху до енергетичної незалежності.

"Енергетична незалежність - одна зі складових, яка забезпечить виконання завдань, що стоять перед національною економікою. Ми сьогодні зробили один із кроків, які планували по забезпеченню розвитку нафтогазової галузі в нашій країні, щоб йти далі по шляху забезпечення економіки нашої країни енергетичними ресурсами", - сказав він по закінченню церемонії промислового пуску газу з Одеського газового родовища і почала випробування першої пошукової свердловини в Полтавській області.

Нагадаємо, Україна в січні-липні 2012 р. понизила імпорт газу на 39% - до 18,7 млрд куб. м.