ua en ru

Українська ГТС буде залишатися важливим шляхом поставки газу в Євросоюз, - представник ЄК

З огляду на те, що потреби у природньому газі найближчими роками зростатимуть, українська ГТС залишатиметься важливим шляхом його постачання до Євросоюзу та всього континенту. Про це заявила сьогодні Європейська комісія, передає радіо "Свобода".

Представники виконавчого органу ЄС зазначають, що Україні слід негайно розробити стратегію на далеку перспективу, щоб залишатися надійним та конкурентноспроможним гравцем газотранспортного ринку.

"Українська газотранспортна система є основним шляхом надходження російського газу до Євросоюзу, - заявляє речник Єврокомісії Ісаак Валеро-Ладрон. - Україна з її унікальним географічним положенням має можливість не лише для транспортування газу, але й його зберігання та видобування. Це означає, що існує можливість гнучкіших пропозицій з боку України у сфері транспортування газу".

Нагадаємо, раніше представник "Газпрому" Сергій Купріянов заявив, що після реалізації всіх запланованих "Газпромом" газотранспортних проектів, значення української ГТС в транзиті російського газу буде зведено до нуля.