ua en ru

Українська Держприкордонслужба спростовує інформацію про проникнення бойовиків з РФ в Україну

Державна прикордонна служба України спростовує інформацію, раніше поширену ЗМІ, про несанкціоноване проникнення груп бойовиків з Росії на територію України з метою дестабілізації обстановки в країні.

Державна прикордонна служба України спростовує інформацію, раніше поширену ЗМІ, про несанкціоноване проникнення груп бойовиків з Росії на територію України з метою дестабілізації обстановки в країні. Про це йдеться в заяві Держприкордонслужби, передає прес-служба відомства.

"Останнім часом деякі інтернет-видання з посиланням на окремих громадських діячів поширюють неперевірену або відверто неправдиву інформацію про нібито несанкціоноване проникнення на територію України організованих груп бойовиків з Російської Федерації з метою дестабілізації ситуації в країні", - йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі зазначили, що така інформація сприяє нагнітанню паніки серед населення, а також працює на користь сепаратистів, так як дискредитує Державну прикордонну службу та інші правоохоронні органи.

"Сьогодні... з'явилася інформація про те, що... 13 березня через пункт пропуску в Донецькій області група агресивно налаштованих громадян РФ прибула в Донецьк з метою участі в проросійському мітингу... який закінчився масовою бійкою... При цьому була зазначена і марка автобуса, і фірма-організатор поїздки", - йдеться в повідомленні

У зв'язку з цим ДПС офіційно заявила, що автобус марки DAF сполученням "Афіни-Донецьк-Єсентуки" заїхав на територію України 12 березня близько 22:00 через пункт пропуску "Кучурган".

"Згідно з наявними обліковими даними... в якості пасажирів цього автобуса кордон перетнули 6 громадян України і 5 громадян Греції. Підозрілих осіб... в автобусі не було", - додали в прес-службі.

Прикордонники також заявили, що інформація, поширена чиновником Луганської облдержадміністрації про те, що в Луганській області на території дитячих будинків та оздоровчих закладів регіону збираються групи бойовиків, які також беруть участь у заходах по дестабілізації обстановки в Україні, є недійсною.

"Державна прикордонна служба спільно з представниками МВС і СБУ перевірили в межах області 56 таких закладів ...ні підозрілих осіб, ні ознак їх перебування виявлено не було", - йдеться в заяві.