ua en ru

Українська делегація на чолі з К.Грищенком взяла участь у міністерських консультаціях щодо зміни клімату

У рамках роботи 65-ї сесії ГА ООН Нью-Йорку українська делегація на чолі з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком взяла участь у міністерських консультаціях щодо зміни клімату, на якій відбувся неформальний обмін думками стосовно позицій сторін напередодні конференції сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, що проходитиме в грудні ц.р. в м.Канкун (Мексика). Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

В консультаціях взяли участь міністри закордонних справ і захисту довкілля з понад 40 країн світу, які відіграють ключову роль в розробці пост-кіотської архітектури запобігання кліматичним змінам.

Протидія зміні клімату стала наразі однією із важливих складових української внутрішньої та зовнішньої політики. Україна послідовно робить свій внесок в боротьбу з глобальною зміною клімату. Як країна, що в 2004 р. ратифікувала Кіотський протокол, Україна активно запроваджує як національні заходи із запобігання зміні клімату та пом'якшення її наслідків, так і міжнародні «гнучкі» механізми Кіотського протоколу - проекти спільного впровадження та емісійну торгівлю за схемою зелених інвестицій. Так, в Україні наразі видано 179 листів підтримки для проектів спільного впровадження, реалізація яких може призвести до скорочення викидів на 170 млн т СО2-екв. В результаті запровадження схеми зелених інвестицій, гроші, отримані від продажу надлишкових квот, будуть спрямовані, зокрема, на заходи з енергозбереження в соціальній сфері, підвищення енергоефективності, використання альтернативних джерел енергопостачання, тощо.