ua en ru

Українська делегація контактної групи має домагатися закриття кордонів, - Порошенко

Українська делегація контактної групи має домагатися закриття кордонів, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Президент наполягає на організації прозорого перетину лінії зіткнення на Донбасі

Президент України Петро Порошенко доручив українським учасникам тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі підготувати до наступного засідання чітке баченням боротьби з контрабандою та доставки гуманітарних вантажів на окуповані території Донбасу. Про це Президент заявив під час наради щодо боротьби з корупцією і контрабандою на лінії зіткнення за участі представників силових відомств, представників Донецької, Луганської областей та волонтерів, повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

"На наступне засідання контактної групи українська делегація має поїхати з чітким баченням, що ми робимо. Ми закриваємо кордони, боремося з контрабандою и робимо все для людей, які проживають на окупованій території. Ми надсилаємо гуманітарні вантажі, а там, де нам не дозволяють, - робимо логістично-гуманітарні центри", - заявив Порошенко.

Крім того, він наголосив на необхідності організації прозорого перетину лінії зіткнення на Донбасі для гуманітарних вантажів як з України, так і від міжнародних організацій - Міжнародного Комітету Червоного Хреста, представництв ЄС, ОБСЄ, програми ООН.

"Мають бути встановлені нормативні терміни швидкого перетину лінії зіткнення і контроль за розповсюдженням гуманітарної допомоги", - сказав Президент.

Нагадаємо, Порошенко доручив РНБО провести нараду з організації роботи гуманітарних центрів на Донбасі.