ua en ru

Порошенко доручив РНБО провести нараду з організації роботи гуманітарних центрів на Донбасі

Порошенко доручив РНБО провести нараду з організації роботи гуманітарних центрів на Донбасі Фото: Петро Порошенко

Гуманітарні вантажі не можуть з'являтися на базарах і в супермаркетах

Президент України Петро Порошенко доручив секретарю Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Олександру Турчинову найближчими днями провести нараду щодо організації роботи спеціалізованих логістично-гуманітарних центрів поблизу пунктів пропуску на Донбасі. Про це Президент заявив під час наради щодо боротьби з корупцією і контрабандою на лінії зіткнення за участі представників силових відомств, представників Донецької, Луганської областей та волонтерів, повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

Як зазначається, Порошенко зазначив, що робота спеціалізованих логістично-гуманітарних центрів важливі для забезпечення доступними за цінами товарами українців, які проживають на окупованих територіях. На переконання глави держави, абсолютно неприпустимим є факт їх розповсюдження через торгівельні точки на окупованих територіях.

"Не можуть гуманітарні вантажі з'явлюятися на базарах і в захоплених окупантами супермаркетах для того, щоб бандити наживалися на бідах українців, які живуть на окупованих територіях", - сказав Порошенко.

Глава держави зазначив, що чекає конкретних напрацьованих пропозицій щодо виконання поставлених завдань.

Нагадаємо, Україна запропонувала РФ змінити схему доставки гум допомоги на Донбас.