ua en ru

На україно-російському кордоні затримано 72 ж/д вагони, що прямували в Казахстан і Киргизію

На україно-російському кордоні затримано 72 ж/д вагони, що прямували в Казахстан і Киргизію Фото: на кордоні з Росією затримано 72 ж/д вагону

З них 13 відправлені по іншому маршруту, 59 – залишаються на кордоні

На кордоні України з Росією затримано 72 залізничних вагона, що слідували в Казахстан і Киргизію. Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі на своєму сайті.

Як повідомляється, 13 з цих вагонів відправлені поизмененному маршруту, інші 59 залишаються на кордоні. Також, за неофіційною інформацією, на станції Орша-Західна (Білорусь) затримано близько 55 вагонів.


Крім того, існують проблеми для українських вантажних автомобілів при перетині білорусько-російського кордону.

Мінекономрозвитку повідомляє, що за оперативною інформацією, отриманою від українських перевізників, на пункті пропуску Редьки - Червоне перебувають близько 50 українських транспортних засобів. А 5 українських транспортних засобів за останню добу отримали відмову в оформленні для перетину кордону.

Що стосується ситуації з перетином українсько-російського кордону, повідомляє відомство, то Росія не пропускає вантажі, що перевозяться в Казахстан і Киргизстан, і такі вантажі затримуються на станціях білоруської залізниці.

Нагадаємо, Казахстан закликав РФ дозволити транзит стратегічних українських товарів.