ua en ru

Українку з п'ятьма дітьми депортували з РФ до США

Українку з п'ятьма дітьми депортували з РФ до США Фото: суд визнав громадян винними у скоєнні адміністративного правопорушення

Депортовані українці мають вид на проживання в США

Громадянку України з п'ятьма дітьми депортували з Іркутської області (РФ) до США. Про це повідомляє прес-служба управління Федеральної служби судових приставів по Іркутській області.

Повідомляється, що громадяни України перебували на території Росії незаконно, а в США мають вид на проживання.


"Громадянка В. з п'ятьма дітьми, двоє з яких неповнолітні, прибула в Прибайкалля з Нижегородської області. Там вона і члени її сім'ї звернулися в міграційну службу за наданням тимчасового притулку. Не дочекавшись офіційної відповіді відомства, виїхали в Іркутську область з метою більш швидкого отримання російського громадянства тут. З січня поточного року сім'я проживала в Ехіріт-Булагатському районі без документів, що підтверджують право перебування на території Росії", - йдеться в повідомленні.

Суд Іркутської області визнав громадян винними у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 18.8 КоАП РФ, і призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 2 тис. рублів кожному з примусовим видворенням за межі Російської Федерації.

Судові пристави по ОУПДС доставили порушників до аеропорт Іркутська і передали співробітникам прикордонної служби для подальшої їх відправки по маршруту Пекін-Сеул-Чикаго.

Нагадаємо, Чорногорія депортувала зі своєї території групу іноземних громадян, у складі якої три українця, за зв'язки з японською сектою "Аум Сінрікьо".