ua en ru

В Україні завтра посилять відповідальність за паркування на місцях для осіб з інвалідністю, - Князєв 

В Україні завтра посилять відповідальність за паркування на місцях для осіб з інвалідністю, - Князєв  Фото: Сергій Князєв (avakov.com)

Суму штрафу буде збільшено у 60-100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

В Україні з 26 жовтня 2017 року посилять відповідальність за паркування у місцях, призначених для осіб з інвалідністю, відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю". Про це сьогодні під час прес-конференції заявив голова Національної поліції Сергій Князєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для Національноі поліції буде велика честь швидко втілити у життя (норми закону, - ред.), усунути всі перешкоди, тому що ми підготувалися силами Патрульної поліції і поліції превенції нашої держави. Але є ще великий пласт роботи щодо втілення механізмів цього закону з метою зміни руху транспорту, встановлення дорожніх знаків, визначення місць паркування для певної категорії учасників дорожнього руху", - заявив Князєв.

У свою чергу, заступник голови Національної поліції Костянтин Бушуєв зазначив, що від завтра за паркування у місцях для осіб з інвалідністю відповідальність у грошовому еквіваленті збільшиться у 60-100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Зазначимо, 26 жовтня набуває чинності ЗУ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков просить присвятити наступне засідання Кабінету міністрів розгляду питань правил дорожнього руху (ПДД).