ua en ru

Місцеві вибори: завтра починається виборчий процес в 51 громаді

Місцеві вибори: завтра починається виборчий процес в 51 громаді Фото: вибори (УНІАН)

За попередніми підрахунками, у цих виборах зможуть взяти участь понад 356,5 тис. виборців

В Україні завтра, 4 листопада 2017 року, розпочинається виборчий процес перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів, які призначені на 24 грудня 2017 року, у 51 об'єднаній територіальній громаді (ОТГ) в 17 областях України. Про це повідомляє прес-служба Центральної виборчої комісії.

До складу цієї 51 ОТО увійшли 256 місцевих рад (міських – 7, селищних – 19, сільських – 230).

Відповідно до календарного плану основних організаційних заходів з підготовки та проведення даних виборів, до 11 листопада включно районні виборчі комісії повинні утворити сільські, селищні, міські виборчі комісії (ТВК) та сформувати їх склад.

При цьому до 15 листопада включно територіальні виборчі комісії мають утворити територіальні, одномандатні виборчі округи для проведення перших місцевих виборів, кількість яких має становити 1 074 виборчі округи.

Вказано, що 20 листопада розпочинається процес висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на відповідних перших місцевих виборах.

Зазначається, що подання до ТВК документів для реєстрації кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови триватиме до 29 листопада включно. А до 30 листопада включно територіальні виборчі комісії прийматимуть рішення про реєстрацію кандидатів у депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови або про відмову в реєстрації.

До 6 грудня включно ТВК повинні затвердити текст виборчого бюлетеня з виборів депутатів сільської, селищної, міської ради та сільського, селищного, міського голови для голосування у відповідному виборчому окрузі, а до 18 грудня включно ЦВК повинна прийняти рішення про реєстрацію або про відмову в реєстрації офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій.

Загалом, за попередніми підрахунками, у цих виборах зможуть взяти участь понад 356,5 тис. виборців.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія схвалила витрати на підготовку місцевих виборів 24 грудня 2017 року у сумі майже 11 млн гривень.