ua en ru

В Україні запустили онлайн-послугу держреєстрації СПД і юросіб

В Україні запустили онлайн-послугу держреєстрації СПД і юросіб Фото: Дмитро Дубілет

Даний онлайн-сервіс є безкоштовним і працює з усіх браузерів незалежно від операційної системи

В Україні запустили дві електронні послуги - держреєстрацію суб'єктів підприємницької діяльності (СПД) та юридичних осіб. Про це повідомив координатор порталу iGov Дмитро Дубілет в Facebook.

"Сьогодні великий день для iGov! Ми запустили онлайн дві найпопулярніші державні послуги - реєстрація СПД і реєстрація юридичної особи. Послуга працює по всій країні", - написав він.


Як повідомляється, для реєстрації СПД або юрособи достатньо зайти через BankID банку, заповнити форму і підписати заявку електронно-цифровим підписом.

"Через 1-2 дні ви отримаєте емейл про те, що ваша компанія внесена до єдиного державного реєстру, поставлена на облік в податкову і пенсійний фонд. Ні в які органи взагалі ходити не потрібно. Все через інтернет", - пояснив він.

Як зазначив Дубілет, послуга безкоштовна і працює з ЕЦП усіх основних центрів України, а також під усіма браузерами та операційними системами.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада України підтримала за основу і в цілому законопроект №4199 "Про внесення деяких законодавчих змін щодо особливостей використання окремих публічних засобів на території Донецької області".