ua en ru

В Україні запущено технологію платежів SWIFT gpi

В Україні запущено технологію платежів SWIFT gpi Ілюстративне фото (Віталій Носач, РБК-Україна)

Ощадбанк повідомив про запуск технології міжнародних платежів SWIFT global payments innovation

В Україні почала працювати технологія міжнародних платежів SWIFT global payments innovation (глобальна платіжна інновація). Про це повідомляє прес-служба Ощадбанку.

В Ощадбанку повідомили, що ця технологія дозволить проводить більш швидкі та прозоріші транскордонні платежі. Близько половині платежів технології gpi будуть зараховуватись протягом 30 хвилин, а майже 100% - протягом однієї доби.

"До сервісу підключилися вже понад 180 фінансових установ по всьому світу. Більш ніж 100 мільярдів доларів США за допомогою SWIFT gpi щодня відправляється з більш ніж 450 міжнародних платіжних коридорів. Сьогодні вже 79% банків-кореспондентів Ощадбанку користуються gpi. 73% міжнародних переказів з Ощадбанку спрямовуються через банки-кореспонденти, підключені до gpi", - повідомили в Ощадбанку.

В даний час банк працює спільно з компанією SWIFT над новим етапом розвитку, що дозволить призупинення та відкладання платежу й передачу інформації по усьому маршруту до кінцевого бенефіціара без витрат на додаткову комісію.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що в "Ощадбанку" запрацював Apple Pay. "Ощадбанк" став другим банком в Україні, який запровадив даний сервіс.